• http://www.lightsinalingsas.se/sv/valkommen-till-lights-alingsas-den-26-september-2-november
  Lights in Alingsås tolkar Edvard Grieg
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/besokare/konferens
  Ljusa möten i höst- konferens i Alingsås
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/besokare/guidade-turer
  En guidad vandring ger dig en finare upplevelse
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/valkommen-till-lights-alingsas-den-26-september-2-november
  Varde ljud! Och ljus.
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/besokare/arets-ljusslinga
  Så här går du slingan.
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/en-rosa-vandring-mot-cancer
  En rosa vandring.
 • http://www.lightsinalingsas.se/sv/besokare/ata-fika
  Passa på att samtidigt njuta av fika eller middag med vänner.
Ljusinstallationerna tonsätts i år av delar från Edward Griegs största verk, ljusslingan genom Nolhaga park görs interaktiv, en experimentell fotoutställning visas på Nolhaga slott och du kan enkelt boka din guidade tur på Ticnet.
Årets ljusslinga sträcker sig genom Nolhaga Park med skog, vatten, slott, labyrinter och öppna platser, en trollsk och sagolik plats helt enkelt.
Stora Förtjänstpriset tilldelas en person eller organisation som verkat till nytta för svensk belysning under en längre tid, inom forskning, utbildning, design eller allmänna belysningsfrågor.
I ån mellan Stora och Lilla Torget bjuder vi på ett ljuskonstverk och en deckargåta för de yngre besökarna. I år har Barnens Lights tagits fram tillsammans med Hemliga Klubben - deckarserien av Susanne MacFie som utspelar sig i Alingsås och företaget lntidesign med ljusdesignern Luis Sydler i spetsen.
Upplev Lights in Alingsås tillsammans med en guide. Följ med på en spännande resa längs slingan, här får ni veta ljusdesignernas hemligheter bakom ljusinstallationerna samt hur de har valt att tolka årets tema.
Passa på att förena nytta med nöje och lägg er konferens i Alingsås och avsluta dagen med en middag och ljusvandring längs årets ljusslinga. Läs mer om våra olika konferenspaket här.
Årets sju ljusdesigners fick i uppgift att genom ljussättning tolka norske tonsättaren Edvard Griegs musikaliska verk.
Vid sidan om evenemanget Lights in Alingsås tävlar 12 företagare och 3 privatpersoner med egna ljusinstallationer.
Ladda ner appen Destination Alingsås, här får du all information om evenemanget samt allt annat som Alingsås har att erbjuda. Genom appen kan du dessutom hämta hem en digital guide till din smartphone.

Umgås i ljus

Lights in Alingsås är en fantastisk mötesplats. Här träffas vänner för att umgås och promenera den spännande ljusslingan. Företag passar på att bjuda in till konferenser och ljusdesigners och branschfolk möts upp. Årligen besöker ca 85 000 människor Lights in Alingsås. 

Välkommen till Alingsås för att uppleva mötet mellan ljusdesign och norska kompositören Edvard Griegs fantastiska musik.