• http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
  • http://www.lightsinalingsas.se/
Sträckningen av Lights in Alingsås 2015 är äntligen satt – och det kan redan nu slås fast att det blir en vacker promenad.
European Festivals Associations, EFA, har gett Lights in Alingsås en prestigefull kvalitetsmärkning. Ett erkännande som ger Lights in Alingsås statusen som europeisk kvalitetsfestival och ökar dess internationella renommé.
Varje år tar Lights in Alingsås partnerorganisation IALD (International Association of Lighting Designers) initiativ till tillfälliga ljusinstallationer under en 24-timmarsperiod i samband med att solen går ner över jorden. Resultaten fångas via sociala medier i syfte att belysa kreativitet och mångfald inom ljusdesignvärlden.
Lights in Alingsås kan nu stolt presentera årets nyhet för barn: Barnens Framtidspark - en utökad satsning på barn genom ännu ett samarbete med KomTek Alingsås. Barnens framtidspark är en serie så kallade "framtidsworkshops", som pågår på kommunens förskolor och fritids fram till den 19 september.
Vi är glada över att få berätta att vi under Lights in Alingsås kommer att sälja Little Sun. Little Sun är en solcellslampa i LED som passar perfekt som gåva och användningsorådena är många, ingen elektricitet behövs bara några timmars dagsljus för att skapa närmare 10 timmars ljus när mörkret lagt sig.
Nu är det klart att temat för Lights in Alingsås 2015 blir "The evolution of light". FN och UNESCO har tillsammans utsett 2015 till "the International Year of Light and Light-Based Technologies".
Lights in Alingsås tar nu ytterligare ett stort steg framåt i och med ett nytt internationellt samarbete, som ska ge eventet ännu större spridning utanför Europas gränser.
Varje ljusinstallation har ett budskap som handlar om "The Evolution of Light" i år. För att få veta mer om budskapet rekommenderar vi de guidade ljusvandringarna.

Umgås i ljus

Lights in Alingsås är en fantastisk mötesplats. Här träffas vänner för att umgås och promenera den spännande ljusslingan. Företag passar på att bjuda in till konferenser och ljusdesigners och branschfolk möts upp. Årligen besöker ca 80 000 människor Lights in Alingsås.