Dario Nunez - Island

Darío är en arkitektonisk ljusdesigner boende på Island. Han började som ljusdesigner strax efter sin examen som arkitekt. Han fann ljusdesign spännande i och med möjligheten att förbättra den bebyggda miljön. Sedan dess har Darío arbetat tillsammans med många kända ljusdesigners i Europa, Asien och Amerika, med en rad olika projekt i olika omfattning och platser. Han har också varit involverad i olika internationella festivaler och evenemang som bl.a. Workshopledare och talare.

För närvarande är Darío fokuserad på sin roll som ljusdesigner för Verkís Consulting Engineers, ett av de största teknikföretagen på Island. Verkís Lighting Design Team erbjuder designtjänster med ett omfattande och innovativt tillvägagångssätt, med ljus som verktyg för att förbättra arkitekturen och den byggda miljön.

Darío är medlem av International Association of Lighting Designers (IALD) och vice ordförande för Island Lighting Technology Society. Förutom hans arkitektoniska bakgrund och omfattande erfarenhet har Darío en M.A. i arkitektonisk ljusdesign från Wismars universitet i Tyskland. År 2017 tilldelades Darío en av de ”40 under 40” bästa ljusdesignerna av Lighting Magazine i London.