Förhöj din ljusupplevelse med en guidad tur!

Guidade turer under Lights in Alingsås

Det finns många sätt att uppleva evenemanget men mest får du ut om du bokar en guidad tur. Våra erfarna guider berättar om våra designers och studenters tankar och berättelser vid varje installation och ger er en inblick i det intensiva arbetet bakom kulisserna samt årets tema längst med den 2,5 km långa slingan.  

Våra allmänna turer avgår varje kväll under hela evenemanget och tar ca 90 min. Försäkra dig om att det finns plats den dag och tid som passar just er. Alla allmänna turer finns att boka på www.ticketmaster.se eller med hjälp av Alingsås Turistbyrå på 0322-61 62 00. 

Priser

Vuxen: 100 kr
Pensionär: 80 kr
Ungdom (10-17 år): 60 kr
Barn (under 10 år): Gratis

Ta tåget runt slingan

Ljusexpressen är namnet på vårt tåg. Vår ljuskonduktör har körvana och tar er fram längst med årets slinga och med ett förinspelat guidematerial får ni se och veta mer om årets sju installationer. Turen tar ca 60 min. Boka turen på www.ticketmaster.se eller kontakta Alingsås Turistbyrå 0322-61 62 00.  

Priser

Vuxen: 170 kr
Pensionär: 140 kr
Barn (3-17 år): 120 kr
Barn (under 3 år): Gratis 

Nytt för i år - guidade barnturer!

Följ med på en spännande tur med många upplevelser under ledning av elever från Barn- och fritidsprogrammet på Alströmergymnasiet. Alla barn som deltar får en reflexväst och en lysande överraskning. Turen går lördagar v.40-43 och passar för barn i åldrarna 3-8 år. Turen tar ca 80 min och är en förkortad version av den ordinarie slingan. Antalet platser är begränsade. Boka biljetter på Alingsås Turistbyrå 0322-616200. 

Priser

100 kr/person

Här kan ni läsa mer om framtagandet av barnturerna

 

Ladda ned en egen guide i din smartphone

För dig som vill gå slingan på egen hand, kan du med appen "Lights in Alingsås" få all information om evenemnaget, samt möjlighet att ladda ner en digital guide för 30 kr. Ladda ner appen från AppStore eller Google play.

Webbkarta

För dig som inte vill ladda ned appen finns en digital webbkarta tillgänlig. Klicka här för att komma till den digitala kartan som är lätt att ha i telefonen.