Välkommen till Alingsås i höst

Välkommen till Lights in Alingsås 2017

29 september - 5 november

Nu kan du ladda ner årets broschyr med alla viktiga datum samt karta över årets slinga här nedan. Kan vara bra när du ska planera ditt besök och i år finns det några fina nyheter på programmet, varför inte ett besök under Food Truck Mania 20-21 okt? Eller kanske en inspirerande föreläsning med Kay Pollak på temat "Hitta glädjen". Hur du än väljer att göra så är vi otroligt tacksamma om du väljer att ladda ner broschyren här så hjälper du oss i vårt miljöarbete i samband med evenemanget. Hjärtligt välkomna till oss i höst!

Guidade turer

Det finns många sätt att uppleva evenemanget men mest får du ut om du bokar en guidad tur. Våra erfarna guider berättar om våra designers och studenters tankar och berättelser vid varje installation och ger oss en inblick i det intensiva arbetet bakom kulisserna längst med den 2,5 km långa slingan.  

Våra allmänna turer avgår varje kväll under hela evenemanget och turen tar ca 90 min. Försäkra dig om att det finns plats den dag och tid som passar just er. Alla allmänna turer finns att boka på www.ticketmaster.se eller med hjälp av Alingsås Turistbyrå på 0322-61 62 00. 

Ta tåget runt slingan

Ljusexpressen är namnet på vårt tåg. Vår ljuskonduktör har körvana och tar er fram längst med årets slinga och med ett förinspelat guidmaerial får ni se och veta mer om årets sju installationer. Turen tar ca 60 min. Boka turen på www.ticketmaster.se eller kontakta Alingsås Turistbyrå 0322-61 62 00. Om ni vill boka en privat guidad tur ringer ni också till Alingsås Turistbyrå på samma nummer.

Nytt för i år - guidade barnturer!

Följ med på en spännande tur med många upplevelser under ledning av elever från Barn- och fritidsprogrammet på Alströmergymnasiet. Alla barn som deltar får en reflexväst och en lysande överraskning. Turen tar ca 80 min och är en förkortad tur av den ordinarie slingan. Boka biljetter på Alingsås Turistbyrå 0322-616200.

Ladda ned en egen guide i din smartphone

För dig som vill gå slingan på egen hand, kan du med appen "Lights in Alingsås" få all information om evenemnaget, samt möjlighet att ladda ner en digital guide för 30 kr. Ladda ner appen från AppStore eller Google play.

Webbkarta

För dig som inte vill ladda ned appen finns en digital webbkarta tillgänlig. Klicka här för att komma till den digitala kartan som är lätt att ha i telefonen.

Mer information om alla guide-turer hittar ni här.

Bo

Alingsås erbjuder flera olika alternativ på boende, hotel, vandrarhem och campingar. Kombinera gärna ett besök under Lights in Alingsås med god middag och en härlig övernattning. För mer information besök Kafestaden.se Här hittar du en fullständig lista över boenden i och kring Alingsås. Du kan även slå en signal till Alingsås Turistbyrå på 0322-61 62 00 eller maila turistbyran@alingsas.se för hjälp med bokning och tips. 

Äta

Alingsås brukar även kallas Kaféstaden och här kryllar det av mysiga kaféer och restauranger, flera av dem passar på att belysa sin verksamhet lite extra under Lights in Alingsås. Då det är många som vill äta och umgås under Lights in Alingsås rekommenderar vi er att boka plats vid större sällskap.

För mer information besök Kafestaden.se Här hittar du öppettider och kontaktuppgifter. Du kan även ringa Alingsås Turistbyrå på 0322 - 61 62 00 eller maila turistbyran@alingsas.se för hjälp med bokning och tips.

Göra

Under Lights in Alingsås fem veckor pågår det ett flertal evenemang. Vad händer i Alingsås under ditt besök? Klicka här för att komma till Lights-programmet.

Konferera

Varför inte förena nytta med nöje under Lights in Alingsås. I samband med evenemanget erbjuds flera förmånliga paket för företag, allt från hel- och halvdagar till specialaren Lightkonferens, för det effektiva mötet. I Alingsås finns det flera trevliga konferensanläggningar bland annat Estrad Alingsås samt Grand Hotel Alingsås som ligger centralt med bara ett stenkast från Alingsås station. Kontakta respektive anläggning för aktuella priser, bokning och information.

Händer i Alingsås

Inte nog med att det lyser vackert i staden, under hela oktober råder det full aktivitet i form av uppträdanden och event för er som besökare. Följ oss gärna i våra sociala medier för senaste nytt samt spännande aktiviteter och tävlingar i samband med Lights in Alingsås.

Har ni ytterligare frågor om ert besök eller behöver hjälp med annan information kontakta Alingsås Turistbyrån

Alingsås Turistbyrå